Sesiuni recreative mixte pentru ucrainenii din București
În cadrul proiectului „RAZOM (ÎMPREUNĂ) – Rețea de servicii de sănătate fizică și mintală adaptate nevoilor refugiaților din Ucraina”, Fundația ICAR derulează un program de activități psiho-sociale ce include și organizarea unor sesiuni recreative mixte pentru persoanele strămutate forțat din Ucraina găzduite la nivelul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din București.
Rolul acestor sesiuni recreative este atât de a crea o relație părinte-copil stabilă, cât și de a crește coeziunea grupurilor, de a stabili un climat de încredere, favorabil comunicării și de a descoperi lucruri noi.
Activitățile sunt organizate de către psihologul din cadrul proiectului, alături de mediatorii interculturali și constau în vizitarea unor diverse obiective de interes și educative precum muzee, grădina zoologică, grădina botanică etc. Acestea au rolul de a stimula curiozitatea și cunoștințele copiilor despre istorie, cultură, floră, faună etc.
De asemenea, sunt organizate ateliere de creație și artă, precum și alte activități de petrecere a timpului liber, menite să dezvolte creativitatea, abilitățile de comunicare și cooperare în echipă atât a copiilor, cât și a mamelor.
Proiectul „RAZOM (ÎMPREUNĂ) – Rețea de servicii de sănătate fizică și mintală adaptate nevoilor refugiaților din Ucraina” este derulat de Fundația ICAR în parteneriat cu Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria” (RCTV Memoria) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014 – 2021.